A.B. Zwartenkot-Klaasesz | Over mij
15323
page-template-default,page,page-id-15323,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Opleiding

mamahond

 

 

Van jongs af aan was het duidelijk dat ik mij zeer aangetrokken voelde tot dieren en ik wilde heel graag dierenarts worden.

 

Na mijn opleiding aan de faculteit diergeneeskunde aan de universiteit van Utrecht ben ik gaan werken in gemengde praktijken door het hele land heen. Na verloop van tijd werd het werken met koeien en paarden mij te zwaar, hoewel ik er veel plezier in had. Ik ging mij alleen met gezelschapsdieren bezig houden.

 

Op de universiteit werd geen enkele aandacht besteed aan homeopathie. In Emmen in de praktijk van mevrouw Kleyn kwam ik voor het eerst in aanraking met homeopathie. De mensen kwamen tot mijn verbazing arsenicum korreltjes halen voor hun poes, die kale plekken had en die hielpen dan ook nog! Aangezien wij inmiddels 4 kinderen hadden, was er niet veel tijd om mij te verdiepen in die geneeswijze.

Nadat ik een paar jaar kleine huisdierenspreekuren in de dierenartspraktijk van Sleen had gedaan, ben ik mij verder gaan verdiepen in de homeopathie.

Ik besloot een driejarige opleiding te gaan volgen voor artsen en dierenartsen in Wageningen bij de Stichting Homeopathische Opleidingen (SHO).

Mogelijkheden van de homeopathie


Ik was verbaasd hoeveel meer mogelijkheden de homeopathie bood, daar waar de reguliere praktijk geen volledige genezing kon bieden.

Een juist gekozen homeopathisch geneesmiddel stimuleert het lichaam tot zelfherstel, mits er nog voldoende levenskracht aanwezig is.

 

In 1999 haalde ik mijn einddiploma en vestigde mij als zelfstandig dierenarts uitsluitend voor homeopathie voor kleine huisdieren.

 

Regelmatig volg ik nascholingen, het is prettig daar met collega’s te overleggen over probleem patiënten.

 

Lidmaatschap

 

Ik ben lid van het Platform voor Complementair werkende Dierenartsen (SCwD) van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en sta vermeld op de lijst van te consulteren homeopathisch werkende dierenartsen (zie ook www.holistischedierenartsen.nl)

Behandeling na afspraak