A.B. Zwartenkot-Klaasesz | consult
15502
page-template-default,page,page-id-15502,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Het homeopathisch consult

 

Mijn patiënten komen over het algemeen rustig binnen. Ze mogen los in mijn praktijkkamer lopen en gaan de kamer vaak snuffelend verkennen.

 

Zo kan ik ze rustig observeren en intussen met de eigenaar praten. De meeste dieren gaan daarna liggen slapen.
Een eerste consult neemt bij mij gemiddeld een tot anderhalf uur in beslag. Ik probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de patiënt, welk karakter heeft het dier, hoe gedraagt hij zich in allerlei omstandigheden. Wat eet hij graag en wat lust hij echt niet.

 

Waar is hij bang voor en hoe gedraagt hij zich dan. Welke ziekten heeft hij doorgemaakt en welke medicatie heeft hij gehad. Is er een reactie op vaccinaties geweest etc etc.

 

Daarna volgt een kort lichamelijk onderzoek.

 

Het totale symptomen beeld geeft mij een idee welk homeopathische middel bij de patiënt zou kunnen passen. Ik maak ook wel gebruik van het computerprogramma Radar. Door alle symptomen in te voeren krijg ik snel een beeld van de hoogst scorende middelen en kan daaruit een keuze maken. Als het eerste middel direct werkt is dat heel mooi, maar soms gebeurt dat pas na het tweede of derde middel.

 

Een enkele keer moet ik lang zoeken naar het juiste middel, maar als het dan toch lukt een verbetering te krijgen, geeft dat veel voldoening. Een homeopaat die beweert al zijn patiënten te genezen is niet eerlijk! Het homeopathische middel dat het best passend zou zijn is misschien nog helemaal niet op de markt of er is sprake van een onomkeerbare situatie.

Het homeopatisch consult

 

Ik zie de homeopathie als een welkome aanvulling op de reguliere diergeneeskunde. Bloedonderzoek, antibiotica toediening en vaccinaties laat ik aan de reguliere praktijk over.

 

De homeopathie kan niet alles genezen: een botbreuk of een heftige infectie moet echt in de reguliere dierenarts praktijk behandeld worden, maar wel kan ik de patiënt aanvullend begeleiden voor een sneller herstel. Naast reguliere medicijnen geef ik dan tegelijkertijd homeopathische middelen.

 

Ook bereid ik gevoelige of oude patiënten met homeopathische middelen voor op een operatie en merk duidelijk dat zij dan de narcose beter doorstaan.

 

Mijn ervaring is dat de volgende klachten goed kunnen reageren op homeopathie:

• gedragsproblemen zoals bijtgedrag, depressie, in huis plassen, onnodig blaffen, kaal likken (bij deze problemen werk ik ook wel met Bachtherapie)

• chronische klachten: huidonsteking, oorontsteking, braken, diarree, anaalzakproblemen, blaasontsteking,

• uitblijven van de eerste loopsheid

• Ouderdomsproblemen

 

Verder verloop consult:

Meestal krijgt de eigenaar het homeopathische middel direct mee, een enkele keer wil ik eerst nog even de gegevens uitwerken.

 

Na drie weken neemt de eigenaar met mij contact op en evalueren we of mondeling of telefonisch de reactie op het middel.

Dieren ziektekosten verzekering

 

Als uw dier verzekerd is tegen ziektekosten dan worden de kosten voor mijn homeopathisch consult en de homeopathische medicijnen onder bepaalde voorwaarden grotendeels vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw dieren ziektekostenverzekering.